Sunday, February 17, 2008

JÖLELİ YAŞPASTA



Misafirleriniz için yapabileceğiniz gayet bereketli, şık ve enfes bir pasta. Hafifliği de artı puanını artırıyor...


MALZEMELER

Keki İçin:
  • 4 yumurta

  • 4 fincan toz şeker (biraz noksan olsunlar)

  • 5 fincan un

  • 1 fincan süt+sıvıyağ karışımı

  • 1'er pkt kabartma tozu, vanilya

  • biraz limon kabuğu rendesi
Kreması İçin:
  • 5 yemek kaşığı un

  • 5 yemek kaşığı şeker

  • 3 su bardağı süt

  • 50 gr margarin

  • istenirse 1 pkt vanilya
Üzeri İçin:
  • İstenilen mevsim meyveleri

  • 1 pkt kullanılan meyveye uygun jöle (bitkisel olanları tercih ediyorum daima)

YAPILIŞI:
  1. Önce keki hazırlayın. Bunun için yumurta ve şekeri en az 10 mikser ile çırpın.

  2. limon kabuğu rendesi ekleyin.

  3. süt+sıvıyağ karışımını ekleyip yine çırpın.

  4. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Kaşıkla karıştırarak yumurtalara ekleyin ve hafiften karıştırın.

  5. Büyük dikdörtgen borcamı yağlayarak hamuru boşaltın ve 150 dereceli fırında pişirin.

  6. Krema malzemelerin margarin ve vanilya hariç karıştırarak muhallebi gibi pişirin ve soğutun.

  7. Soğuyunca margarin ve vanilyayı alın ve mikserle 4-5 dk çırpın.

  8. Bu arada kek pişmiş ve ılımış alacak.

  9. Ilıyan kekin üzerine kremayı alın ve hiç boşluk ve delik kalmayacak biçimde kekin üzerini kapatın.

  10. Kremanın üzerine istediğiniz meyveleri istediğiniz biçimde yerleştirin.

  11. Löleyi tarifine göre hazırlayın ve sürekli karıştırarak ılıtın.

  12. Ilıyan jölenin yarısına yakınını meyvelerin üzerine dökün. Biraz donunca kalan jöleyi de boşaltın ve dolapta 2-3 saat soğutun.

Not: kahve fincanı ile ölçülecek...

No comments:

Post a Comment