Monday, February 4, 2008

MERMER KURABİYE ve PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''13"


Sürekli duyduğum, okuduğum etkinliğe nedense hiç katılamadım. Ama hünerlieller-Hülya arkadaşımızın davetini nasıl atlayabilirim ki...Kurabiyeler etkinlik için, kolay gelsin diyorum kendisine...
Kurabiyelerin hamuru çok problemsiz, gayet rahat kıvamı tutuyor. Şekilleri ve tatlarıda gayet iyi...
MALZEMELER:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 1 pkt vanilya
  • aldığınca un
  • 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
  1. Un ve kakao hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Hamur mümkün olduğunca yumuşak olsun.
  3. Hazır olan hamuru iki eşit parçaya ayırın ve bir parçaya kakao ekleyip iyice yoğurun.
  4. Her iki parçanın da üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk dinlendirin.
  5. Hamurları geniş bir tezgahta unlayarak ayrı ayrı dikdörtgen açın.
  6. İstediğiniz renk parçayı üzerini unlayarak hafifçe merdaneye dolayın ve diğer parçanın üzerine koyun. Bu aşamada bol un kullanınki merdaneye ya da zemine yapışmasın.
  7. Hamuru rulo yapın ve 1 cm kalınlığında kesin.
  8. Kestiğiniz parçaları elinizde yuvarlayın ve bütünleşmesini sağlayın.
  9. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  10. Bu arada kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  11. Isınan fırına kurabiyeleri koyun ve hemen ardından fırının ısısını 130-150 dereceye düşürün.
  12. Kızartmadan pişirin ve tel ızgarada soğutun.

Tarif: sofra dergisi

1 comment:

  1. Bloğunuzun içerisindeki makalerilerin hergün takip ederek yeni bilgiler ediniyoruz. Burun ameliyatı fiyatları bilgilerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

    ReplyDelete