Tuesday, February 19, 2008

TARÇINLI AY



Tarçınlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre...Kıyır kıyır ağızda dağılıyor ve uzun süre dayanıyor...



MALZEMELER:

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin

  • 1 kahve fincanı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı cekilmiş ceviz ya da fındık

  • 2 kahve fincanı sıvıyağ

  • 1'er pkt kabartma tozu ve vanilya

  • Aldığı kadar un
YAPILIŞI:

  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın.

  2. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

  3. Üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartarak yuvarlayın ve fitil haline getirin.

  5. Fitilin iki ucunu birbirine doğru kıvırarak ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

  6. 170 dereceli fırında pişirin ve soğutun.

  7. Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve servis edin.

No comments:

Post a Comment