Friday, February 8, 2008

MAYALI POĞAÇA


MALZEMELER:
  • 1 çay bardağı ılık süt

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 çay bardağı ılık su

  • yarım çay bardağı şeker

  • 1 yumurta (akı içine sarısı dışına)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 paket yaşmaya

  • Aldığı kadar un
İç Harcı:
Peynir-maydanozlu harç

YAPILIŞI:
  1. Karıştırma kabına süt, yoğurt, yağ, su, şeker, tuz, yumurta akı ve mayayı alın. Güzelce karıştırın.

  2. Kaşıkla un ilave etmeye başlayın, bir taraftan da hamuru karıştırın.

  3. Hamur ele yapışmayacak hale gelince un eklemeyi bırakın.

  4. Sonunda yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz.

  5. Üzerini örterek ılık bir yerde hamuru yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
  6. Sürenin sonunda hamuru bir iki kere yoğurun ve istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak elinizde hafif açın.
  7. İçine peynir- maydanozlu harçtan koyun ve kapatın.

  8. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı tepsiye yerleştirin.

  9. Üzerine yumurta sarısı (1-2 damla yağ katın) sürerek haşhaş yada susam serpin.

  10. 15-20 dakika bekletip 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.

No comments:

Post a Comment